Сите уживаме во вкусот на палента која не враќа во детството, но овој пат ви нудиме да го надополните вкусот кој носи спомени од трпезите на нашите баби и мајки.
Состојки:
- 1 јајце
- 80 гр палента
- 50 гр кашкавал
- малку рузмарин
Подготовка:
- Сварете го јајцето, а палентата подгответе ја на вообичаен начин.
- Во калап ставете пола од палентата, па вареното јајце на средина, па по 10 минути превртете ја палентата.
- Ставете рузмарин и кашкавал и печете на 220 степени неколку минути.
ВИДЕО: Сите полудеа по овој рецепт – од сега ќе правите само вакви компири
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
ВИДЕО рецепт: Брзи крокети од компири
Гнездо од компири со селско месо
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин