НИКАКО не јадете пред да спиете – причината опасна по живот

НИКАКО не јадете пред да спиете – причината опасна по живот

Одењето во кревет со полн стомак никако не е добра одлука, а ќе ви објасниме и зошто е тоа така.Имено, би требало малку да се стрпиме, па да не јадете бар два часа пред спиење, а има многу причини зошто е тоа здраво за нас.

Спиењето по оброкот го зголемува ризикот за мозочен удар и до 66 посто, покажуваат резултатите од испитувањето на Медицинскиот Факултет во Грција.

Биле испитувани околу 500 испитаници од кои дел јаделе пред спиење, а дел неколку часа претходно.

Едната половина од испитаниците, кои вечерале пред да спијат имале зголемен ризик за срцев и мозочен удар.

Оние кои почекале со вечерата биле за 76 отсто позаштитени.

Повеќе на Готви.мк:

Солени палачинки

Палачинките на Леа

Посно: Палачинки без зејтин

Палачинки за 3 минути

Палачинки со мед и ореви

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Палачинки на кои не можете да им одолеете

Џиновска блага палачинка