И зеленчук и месо – комбинација која секогаш е вкусна. Ќе го обожавате ова јадење!
Состојки:
- 2 главици кромид
- 3-4 моркови
- 4 компири
- 4 чешниња лук
- магдонос
- 1 пиперка бабура
- 1 домат
- 200 гр грашок
- 600 гр црвен грав од конзерва
- 1/2 л варен домат
- 600 гр јунешко мелено месо (може и на коцки)
- зачин
- ситна пиперка
- бибер
- 5 лажици масло
- 500 мл вода
Начин на подготовка:
- Зеленчукот излупете го и измијте го. Прво издинстајте сечкан кромид, додајте го месото, додајте чаша вода и продолжете со готвење неколку минути. Потоа додајте го исечканиот зеленчук, освен лукот, магдоносот и црвениот грав.
- Налејте со варен домат и вода. Гответе додека не омекне, на крај зачинете и додајте сечкан лук и магдонос. Гответе уште неколку минути и послужете.
Погледнете го видеото:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука