Почувствувајте го вкусот на северните мориња. Јаболкото е тука за да го „разбие“ јакиот вкус на харингата.
Состојки:
- 150 мл неутрална павлака
- 200 гр кисела павлака
- 2 лажици мајонез
- 2 лажици оцет
- 1 лажичка сенф
- сол, бибер
- 1 лажичка шеќер
- 1 кисело јаболко
- 2 главици кромид
- 4 дупли филети димена харинга
Начин на подготовка:
- Измешајте павлака и мајонез, измешајте оцет, сенф, сол и бибер по вкус и оставете да отстои во фрижидер најмалку 60 минути. Исечете го јаболкото на парчиња, а кромидот на кругови.
- Ставете филети харинга на чинија, прелијте ги со сосот и украсете ги по желба со јаболко и кромид.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт