Вкусна и кремаста, белата чорба е одлична како предјадење.
Состојки:
- 200-300 гр бело пилешко месо
- 200 гр шампињони
- морков
- кромид
- магдонос
- сол
- бибер
- млеко
- брашно
Начин на подготовка:
- Белото месо исечкајте го што поситно и ставете го да се вари, додајте сечкан морков и кромид. Пред крај на готвењето додајте и сечкани шампињони, сол и бибер. Гответе уште неколку минути да омекнат шампињоните.
- Направете студена запршка: во шолја студено млеко разматете 2-3 лажички брашно, и додајте во чорбата. На крај посипете со сечкан магдонос.
На здравје!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа