Уште едни колачиња кои брзо се подготвуваат и се вистински украс за трпезата.
Состојки:
- 200 гр мелени лешници
- 200 гр рендано чоколадо
- 2 кесички ванилин шеќер
- 2 белки
- 3 лажици екстракт од лешник
Состојки за прелив:
- 150 гр чоколадо
- 50 гр путер или маргарин
- 1 лажичка масло
Начин на подготовка:
- Измешајте мелени лешници, рендано чоколадо, ванилин шеќер, белки и екстракт од ванила и од добиената смеса правете бомбици.
- За преливот растопете ги наведените состојки и прелијте ги направените бомбици.
Уживајте!
Видео: Како да излупиме лук, јајце и банана
Погледнете ги цените во рестораните и кафулињата во Грција
Погледнете ги цените во супермаркетите во Грција
Нови правила за влез во Грција – Дали дојде крај на „патлиџан“ туризмот?
Гиро и пиво 6 евра: Ова се новите цени во Грција