Пикантен гулаш од свинско збогатен со кисели пиперки…
Состојки:
- 1/2 кг свински бут
- маст
- 3 главици кромид
- 1 морков
- магдонос
- 2 кисели пиперки
- пипер
- сол, бибер
Начин на подготовка:
- Месото измијте го, исчистете го од маснотии, исечете го на коцки и пропржете го на маст, па извадете го.
- Во истата маст пропржете исечкан кромид и зеленчукот. Кога пиперките ќе омекнат, додајте го месото и врела вода, толку да ја прекрие содржината. Посолете и побиберете.
- Гответе на умерен оган додека месото не омекне.
- Послужете со леб или компир пире.
Повеќе поврзани рецепти на Готви.мк
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство