Ова пикантно јадење брзо се подготвува, а вкусот е неверојатен…
Состојки:
- 4 лажички лук во прав
- 4 парчиња пилешко филе
- 4 гранчиња рузмарин
- 4 големи парчиња сланина Пекабеско (или 8 помали)
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Лукот во прав посипете го по пилешкото месо и посолете и побиберете по вкус. Преку пилешкото ставете гранчиња рузмарин, па прекријте го со сланина. Свиткајте го месото и прицврстете го со чепкалка.
- Пилешкото печете го на скара околу 8 минути од секоја страна, или додека добро не се испече.
Добар апетит!
Прочитај и:
ВИДЕО: Брзи готварски трикови за совршени тестенини
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Италијанско предјадење за цело семејство