Брзо се прават, а вкусот е неверојатен…
Состојки:
- 185 мл слатка павлака
- 400 гр темно чоколадо со поголем удел какао
- 70 гр путер
- 2 лажици ликер (или алкохол по избор)
- какао во прав
Начин на подготовка:
- Слатката павлака ставете ја во сад, па на оган да се зготви.
- Садот тргнете го од оган и во павлаката измешајте чоколадо искршено на парчиња, путер и ликер.
- Состојките добро измешајте ги, да се соединат и да не останат парчиња чоколадо.
- Смесата разладете ја во фрижидер преку ноќ.
- Другиот ден со лажица вадете топчиња, а потоа извалкајте ги во какао во прав.
Уживајте!
Видео: Како да излупиме лук, јајце и банана
Погледнете ги цените во рестораните и кафулињата во Грција
Погледнете ги цените во супермаркетите во Грција
Нови правила за влез во Грција – Дали дојде крај на „патлиџан“ туризмот?
Гиро и пиво 6 евра: Ова се новите цени во Грција