Лазања може да се направи со сосема нови состојки и да има преубав и богат вкус. Ви нудиме нов деликатес – Лазања со тиквици, шунка и кашкавал.
Состојки:
- 3 тиквички
- 3 јајца
- 100 гр брашно
- 200 гр шунка
- 200 гр кашкавал
- 200 гр кисела павлака
- сол и бибер
Подготовка:
- Подготовката почнете ја така што ќе ги исечете тиквиците и шунката на кругови, а кашкавало на ленти.
- Тиквичките се посолуваат па се ставаат во брашно и се пржат во масло, па се ставаат на хартија да ја впие маснотијата од нив.
- Во тава се редат прво тиквиците, зачини, шунка, па кашкавал.
- Одозгора се става смеса од јајцата и павлаката.
- Се пече на 200 степени 30 минути.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин
Мусака со карфиол и мисиркино месо