Нутриционистите тврдат дека козјото месо е подобро од говедското или пилешкото.
Предностите кои ги наведуваат се нискиот број на калории и намаленото ниво масти. Бројни универзитети, на основа на истражувања, препорачуваат избегнување на црвено месо поради високото ниво на заситени масти кои можат да го зголемат нивото на холестерол во крвта.
Но, со само 0,79 грама по порција, козјото месо е одлична алтернатива!
Исто така, козјото месо содржи 3,2 милиграма железо по порција и го надминува говедското за 2,9 милиграма, а пилешкото за 1,5 милиграма.
18+ ФОТО: Џастин Бибер се соблече сосема гол и им го покажа на сите
Тајната на Ким Кардашијан за добра линија и борба со целулитот
Леонардо ди Каприо – Еве која диета ви ја препорачува
Северина со нов спот, а ние ве потсетуваме која диета ја држеше кога беше бремена
Мајката на Јелена Крлеуша: Еве како конечно ја победив зависноста од храна!
Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета
Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци