Откријте трик како брзо да омекнете путер без микробранова или топење на тава…
Нема човек кој го извадил путерот од фрижидер и без проблем го намачкал на леб. Секогаш при таков обид лебот се распаѓа, а путерот го задржува својот облик.
Истиот проблем го имаат и домаќинките кога печат колачи. За колачот да биде совршен, путерот мора лесно да се замеси со останатите состојки. Ставањето во микробранова понекогаш не е добро решение, бидејќи тогаш путерот станува премногу мек. А, освен тоа, некои луѓе немаат микробранова.
Овој трик за брзо омекнување е многу едноставен. Земете стаклена чаша и загрејте ја (на пример: наполнете ја со жешка вода и бзо избришете ја) па ставете ја чашата на парче путер. Оставете ја така некое време и путерот ќе омекне.
Погледнете ги деталите во видеото:
Причитај повеќе на Gotvi.mk:
Медени колачиња од путер и брашно
Брашно, пиво, јајца и путер – 4 состојки за генијален резултат во кујната
Видео: Ставете путер и шеќер во микро – резултатот е генијален
Свеж старт на работната недела: Смути со банана и путер од кикиритки
Тајната е во путерот – рецептот за вкусен тост на принцот Чарлс
Школки од компир – стариот вкус во ново руво
Месо, кашкавал и колбаси во тесто: Не е пита но е неверојатно вкусно!