Овој бурек е најдобар кога се служи со јогурт или кисело млеко.
Состојки:
- 1 пакување готови кори за пита
- 400 гр шампињони
- 2-3 главици кромид
- масло
- мешавина од зачини
- сол
- бибер
- пипер
Начин на подготовка:
- На масло пропржете кромид и шампињони, зачинете. Измешајте масло со вода во однос 1:1. Во кружен плех редете една по една кора, секој пропрскајте ја со мешавината од масло и вода, на секоја трета ставајте по малку фил од шампињони, а последната кора оставете ја празна.
- Ставете ја питата во рерна да се пече. Kога веќе ќе порумени од горната страна, превртете ја и оставете ја да се пече уште малку од долната страна.
- Послужете со јогурт или кисело млеко.
На здравје!
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта
Детски роденден? Еве брз и вкусен рецепт за мини пици
ВИДЕО: Пица која се прави во филџан за неколку минути
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута
Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат