Ова меко пилешко месо се топи во уста…
Состојки:
- 4 шницли пилешко бело месо
- 1 шолја грчки јогурт
- 1/2 шолја пармезан
- 1 1/2 лажичка сол
- 1/2 лажичка бибер
- 1 лажичка лук во прав
Начин на подготовка:
- Во чинија измешајте грчки јогурт, пармезан, сол, бибер и лук во прав.
- Со смесата премачкајте ги пилешките шницли.
- Премачканото пилешко месо печете го 45 минути во рерна загреана на 200 степени.
Добар апетит!
Прочитајте поврзани Gotvi.mk рецепти:
ВИДЕО: Неверојатно добар рецепт за пилешки кесадиљас
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук
Специјалитет: Похoван и печен пилешки стек
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко