Секој сака мирис на печено месо во домот. Аромата која се шири ги собира сите на трпеза. Овој пат ви нудиме рецепт за гурмани.
Состојки:
- 1 кг свинско
- 1 кг пилешки стек
- ½ мл павлака за готвење
- 2 кромиди
- 2 моркови
- 1 кг печурки
- 1 лажица сенф и пипер
- вегета
Подготовка:
- Месото се сече на коцки и се става во вода, па се додава морковот и кромидот и се динста еден час.
- Морковот и кромидот ги пасираме, па ги пропржуваме печурките.
- Се става се со зачините во тава за печење.
- Се додава сенф и црвен пипер, па павлаката.
- Се пече час на 200 степени.
Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин
Мусака со карфиол и мисиркино месо