Направете хранлива, вкусна и топла чорба за есенските денови. Нема да ви потроши многу време, евтина е и многу здрава.
Состојки:
- 2 праза
- 200 гр пилешки гради
- 400 мл вода
- 2 лажици сенф
- сол и бибер
- масло
Подготовка:
- Пилешкото исечете го на коцки и пропржете го во масло, па додајте го празот сечен на ситни делови.
- Се става водата и се остава да зоврие, па се ставаат и зачините. Може да додадете и некој по избор.
- Се става сенфот пред да ја тргнеме чорбата од шпорет.
- Послужете декорирано со магдонос.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа