Некои ги чуваат чашите свртени надолу, а некои нагоре, но како е правилно?Ако ги чувате вашите стаклени чаши со лицето надолу, влагата ќе се задржи, и ќе станат легло на бактерии. Од друга страна, ако ги чувате обратно бактериите нема толку да се размножуваат бидејќи нема да се задржи влагата.
Овде, експертите се поделени, што значи и не постои правилен одговор.
Некои тврдат дека работ на чашата секогаш мора да е надолу за да се спречи натрупувањето на прашината, а останатите, пак, дека поголема е опасноста од нечистотија и бактерии ако се чуваат баш така.
Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика
Полнети тиквички по најдобар рецепт
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула