Нов силен земјотрес во Италија

Нов силен земјотрес во Италија

По непроспиените ноќи и немирните денови, изгледа тлото нема намера да се смири. Нов земјотрес, со јачина од 5,2 степени по Рихтер, ја потресе рано утринава Италија. Најпогодени беа нејзините централни делови, кои и претходно беа погодени со јаки потреси. Иако 5,2 спаѓа во умерени земјотреси, Британската агенција потенцира дека земјотрес со оваа јачина може да предизвика прилично штета на веќе оштетените објекти.

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како беше почувствуван саботниот земјотрес во ТЦ Капитол во Скопје

Професионално и храбро – Колешките и честитаат на Топалова за смиреноста за време на вестите на МТВ

Препораки од Американската влада: Кога има земјотрес (АНИМИРАНО ВИДЕО)

ЗЕМЈОТРЕСИ ВО СКОПЈЕ: Се тресеше телевизијата – Како изгледал земјотресот во Канал 5 (ВИДЕО)

Земјотрес додека најавуваше прилог во вестите на МТВ – Презентерката сепак остана смирена (ВИДЕО)