Мирис на сочно месо кој мами: Кременадли на француски начин

Мирис на сочно месо кој мами: Кременадли на француски начин

За љубителите на месо ова е идеален рецепт кој ќе рашири прекрасна арома во вашата кујна.

Состојки:

  • 8 кременадли без коска
  • 8 листови зелка
  • 3 лажици сенф
  • 500 гр кромид
  • 3 лукчиња
  • 8 парчиња сланина
  • 0,5 дл коцка за супа
  • 200 мл бело вино
  • брашно,сол и бибер

Како се прави:

  1. Месото малку исчукајте го, ставете зачин, брашно и пропржете го во врело масло.
  2. Секоја кременадла премачкајте ја со сенф и ставете ја во издинстан лук.
  3. Завиткајте ја во лист од зелка, па ставете парче сланина.
  4. Прелијте се со маснотијата во која се пржело месото и додајте ја супата направена во вода и белото вино.
  5. Печете еден час на 200 степени.

Повеќе на Готви.мк:

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула