Нема ништо послатко од сочно и поховано месо.
Еве неколку трикови за совршено поховање на вашата омилена храна:
– Месото за поховање исечете го на еднакви делови.
– Пред поховање, омекнете го месото така што ќе го исчукате.
– Потоа избришете го месото со хартиена салфета.
– Месото прво извалкајте го во брашно, а потоа истресете го како би го отстраниле вишокот.
– Потоа, месото натопете го во јајце и повторно истресете го.
– Ако не сте сигурни дали маслото е доволно жешко за поховање, направете тест – ставете малку трошки, па ако видите дека се печат, ставете го месото.
– По печењето, избришете го вишокот маснотии со хартиена салфета.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа
Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки