Закопал сирово тесто во земја и почекал 24 часа: Крајниот резултат е неверојатен! (ВИДЕО)

Закопал сирово тесто во земја и почекал 24 часа: Крајниот резултат е неверојатен! (ВИДЕО)

Во овој краток филм Алисон Грасо го претставува Виктор Свеинсон, кој на традиционален начин подготвува, темен, ‘ржен леб на Исланд.

Свеинсон вели дека температурата на земјата тука е 100 степени Целзиусови, што е доволно жешко за лебот да се испече за 24 часа.

Рецептот се состои од две шолји ‘ржено брашно, две шолји пченично брашно, две шолји шеќер, 4 лажици прашок за пециво, еден литар млеко и прстофат сол.

Крајниот производ има текстура на бисквит и се служи со путер, а вкусот е изненадувачки сладок.

Погледнете го ова неверојатно видео:

Повеќе вести на Готви.мк:

Одлична идеја за ручек

ВИДЕО: 3 брзи видео рецепти за пица

Печена пица палачинка

Пица на два ката

ВИДЕО: Рецепт за пица кој не се пече во рерна

Домашна пица капричиоза

Посна пица

Вистински пица деликатес

singlepost_text