Компир во ароматични билни зачини, уште и запечен – вистинско уживање…
Состојки:
- 4 големи компири (излупени и исечени на коцки)
- 1 лажица маслиново масло
- 1 лажица магдонос
- 1 лажица сечкан лук
- 1/2 лажица пипер
- 1 лажица исечкан свеж босилек
- 1 лажица исечкан свеж рузмарин
- 1/2 лажица сол
Начин на подготовка:
- Рерната загрејте ја на 240 степени.
- Измешајте маслиново масло, лук, рузмарин, босилек, магдонос, пипер и сол. Во смесата ставете ги коцките компир и добро натопете ги.
- Компирите потоа наредете ги на плех на кој сте ставиле хартија за печење.
- Печете ги околу 20-30 минути со повремено мешање.
На здравје!
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како