Иако секојдневно го правиме тоа, овие три намирници никако не смеат да бидат подгреани.
Јајца
Тие спаѓаат во ризична група и никако не смеете да ги подгревате. Имаат преност што можат да се чуваат на ладно во фрижидер и долго да траат, па почитувајте го тоа правило.
Печурки
Се јадат веднаш по подготовката и никако не смеат да се подгреат бидејќи доведуваат до надуеност, болки во стомак, гасови па и труење.
Спанаќ
Не треба да го оставате за јадење ден подоцна по припремата, а не па да го подгревате Материите со подгревањето се претвараат во канцерогени.
ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?
ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови
ВИДЕО: Оваа декорација се прави за минута, а сите ќе ги воодушеви
ВИДЕО: Еве како да направите декоративна роза од домат за минута
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца