Компирот во сос одлично оди со пикантно месо…
Состојки:
- 800 гр помали компири
- сол
- 250 мл супа од коцка
- 0,1 г шафран
- 7 лажици сок од лимон
- шеќер
- бибер
- 10 лажици маслиново масло
- магдонос
Начин на подготовка:
- Варете ги компирите во солена вода околу 25 минути, процедете ги и излупете ги.
- Згответе супа и шафран, по 5 минути зачинете со лимон, шеќер, сол и бибер. Додајте масло.
- Исечкајте ги компирите и прелијте ги со врелата маринада. Кога компирите ќе се изладат додајте сечкан магдонос.
Добар апетит!
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како