Вкусно месо кое не залудно се нарекува царско. Брз и вкусен рецепт за вас и вашите најмили.
Состојки:
- 250 гр царско месо
- 200 мл вода
- 1 шолја павлака
- 1 лажица вегета
- 1 лажица сенф
- 3 лажици брашно
- 500 гр зеленчук (мешавина)
Подготовка:
- Месото се сече на коцки и се пржи на тава со масло и зачини по избор, вегета и сенф.
- Се ставаат зеленчукот кој претходно ќе го обарите, брашното, водата и павлаката.
- Вкусот е одличен!
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?