Заборавивте да го извадите пилешкото од замрзнувач? Се враќате од работа уморни, немате премногу време, а пилешкото месо се уште е смрзнато.
Совет на стручњаците е додека ги подготвувате останатите состојки за ручек, пилешкото да го ставите во студена вода.
Џеф Потер, автор на книгата Cooking for Geeks, тврди дека најпаметно одмрзнување на месо е ако го ставиме во студена вода. Многумина ќе се послуажат со разни начини како топлење во микробранова и тоа е дефинитивно побрзо, но експертите за храна не се сигурни колку е тоа здраво.
Како што е прикажано во видеото, водата побрзо топи коцка лед кога е во сад со вода. Потер вели дека истото ќе се случи и со месото бидејќи студената вода е четири пати поефикасна од воздухот.
Топлата или жешка вода за одмрзнување не се препорачливи бидејќи месото на тој начин веќе почнува термички да се обработува.
Измешајте кафе и маслиново – рецепт за пилинг за нега на усните
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко