Шницлите можат да бидат еднакво пикантни и кога се без месо.
Состојки:
- 100 гр соја шницли
- малку бибер
- 3/4 л врела вода
- 50 гр презла
- 1-2 ловоров лист
- ладно цедено масло за пржење
- 1/2 лажичка оригано
Начин на подготовка:
- Зовријте вода и потопете ги измиените соја шницли во кои сте додале ловоров лист. Оставете ги еден час, да омекнат. Добро исцедете ги, измијте ги со студена вода и повторно исцедете ги, па извалкајте ги во измешаните зачини.
- Оставете да отстојат 15 минути, ставете ги во презла и пржете на добро загреано масло додека не поруменат.
- Ставете ги на хартиена слафета за да се отстрани вишокот масло. Шницлите комбинирајте ги со варен зеленчук и салата.
На здравје!
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината