Направете вкусна тава со карфиол која е сочна како да сте направиле месо. Ви требаат неколку состојки за ова уживање.
Состојки:
- 1 кг карфиол
- 4 јајца
- 400 мл павлака за готвење
- 1 дл млеко
- 200 гр кашкавал
Подготовка:
- Одвојте ги цветовите на карфиолот и сварете ги во солена вода. Ставете ги во плех и врз нив додајте павлака, млеко, јајца, сол, бибер.
- Печете 30 минути на 200 степени.
- Пред крајот на печењето, извадете го карфиолот и ставете го кашкавалот врз него, кој претходно ќе го изрендате.
- Вратете ја тавата во рерна додека кашкавалот не се стопи.
- Гответе со љубов и уживајте 🙂
Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Повеќе рецепти за десерти тука
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Брзо и посно: Печурки со сусам