Многумина ги подгреваат остатоците од ручек или вечера за храната да не се фрла.
Но, за некои намирници тоа и не е така добра идеја бидејќи се губи хранливата вредност, а некои намирници при подгревање можат да станат и токсични.
Овие намирници не би смееле да ги подгревате:
Спанаќ
Спанаќот не е пожелно дополнително да го. Содржи доста нитрати кои со подгревање се претвораат во нитрити, а тие се канцерогени за човечкиот организам.
Печурки
Печурките исто така јадете ги свежо подготвени. Ако ви останале од ручек или вечера, јадете ги изладени. Ако ги јадете подгреани, може да предизвикаат проблеми со варењето и срцето.
Компир
Компирот со подгревање ги губи нутритивните својства, а најновите истражувања покажале дека компирот е најздрав кога е варен, а потоа изладен.
Јајца
Јајцата на омлет или варени исто така не смеат да се подгреваат бидејќи можат да бидат токсични по подгревањето.
Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци
Цеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија
На традиционален британски појадок со Џон Њуман
Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
10 „убијци“ на вишокот калории
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате