Ново ремек дело од кујната на Соња. Таа ни го открива рецептот:
Состојки:
- 1 кг бел дроб телешки
- 1 кг кори
- 2 главици кромид
- 6 јајца
- 250 мл кисела вода
Начин на подготовка:
- Се пржи кромидот, се додава претходно сварениот и исечкан на ситни коцки бел дроб.
- Додадете ги зачините: сол, зеленчуков зачин, бибер и се додава од водата во која се варел дробот.
- Откако ќе се олади смесата се додаваат 6 јајца изматени со миксер и киселата вода.
- Се редат во замастен плех корите така што на секои две кори се става од течниот фил. На крај врз последната кора се става малку зејтин и се сечат парчиња.
- Се пече на 200 степени 1 час.
На здравје!
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки
Направете селска тава – одличен вкус со малку труд
Гнездо од компири со селско месо
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки