Летото полека заминува, и доаѓа периодот исполнет со многу работа за домаќинките, кога се прави ајвар, зимница и туршија. Ако сакате вашата зимница да биде совршена, применете ги овие трикови:1.Користете зрел, здрав и квалитетен зеленчук
2.Садовите во кои ги ставате продуктите и зимницата мора да се темелно измиени
3.Теглите треба да се стерилизираат, да се измијат со врела вода и детергент, па со ладна вода и да се исцедат, па да се стават во рерна на 10 минути, на температура од 100 степени.
4.Користете само јодирана сол.
Повеќе поврзани вести на Готви.мк:
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко