СЕКОЈА ДОМАЌИНКА МОРА ДА ЗНАЕ: Правила за совршена зимница

СЕКОЈА ДОМАЌИНКА МОРА ДА ЗНАЕ: Правила за совршена зимница

Летото полека заминува, и доаѓа периодот исполнет со многу работа за домаќинките, кога се прави ајвар, зимница и туршија. Ако сакате вашата зимница да биде совршена, применете ги овие трикови:1.Користете зрел, здрав и квалитетен зеленчук

2.Садовите во кои ги ставате продуктите и зимницата мора да се темелно измиени

3.Теглите треба да се стерилизираат, да се измијат со врела вода и детергент, па со ладна вода и да се исцедат, па да се стават во рерна на 10 минути, на температура од 100 степени.

4.Користете само јодирана сол.

Повеќе поврзани вести на Готви.мк:

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко