Оваа чоколадна торта е вистински хит во Русија, а веруваме дека и вас ќе ве воодушеви!
Состојки за топчиња од сирење:
- 250 гр крем сирење
- 50 гр шеќер во прав
- 3 лажици густин
- 50 гр кокос
- 2 жолчки
Состојки за бисквит:
- 2 лажици брашно
- 6 белки
- 4 жолчки
- 30 гр шеќер во прав
- 2 лажици какао
- 2 лажици густин
- 100 грчколадо
- 1 лажичка прашок за печиво
- ванилин шеќер
- малку сол
Состојки за глазура:
- 100 гр чоколадо
- 3 лажици павлака
Начин на подготовка:
- Прво направете топчиња од сирење така што ќе го измешате крем сирењето, 50 гр шеќер во прав, 3 лажици густин и две жолчки. Разматете со миксер и додајте кокос. Обликувајте топчиња од оваа смеса, наредете ги на хартија за печење и ставете ги во фрижидер.
- Во сад измешајте две жолчки со шеќер во прав и разматете.
- Чоколадото растопете го на пареа, па кога малку ќе се излади измешајте го во смесата со жолчките.
- Изматете ги белките и додајте 15 гр шеќер во прав. Полека измешајте ги со смесата од чоколадо.
- Во друг сад измешајте 2 лажици какао, 2 лажици густин, 1 лажичка прашок за печиво, брашно и ванилин шеќер. Потоа оваа сува смеса измешајте ја со чоколадната смеса.
- Наредете ги топчињата од сирење и кокос во калап за торти, па прелијте ги со чоколадната смеса. Печете околу 35 минути на 180 степени.
- На крај прелијте со глазура која сте ја направиле од растопено чоколадо и кисела павлака. Фали уште само да се излади.
Уживајте!
Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат