Уште малку ќе се прави туршија: Еве како треба да го чувате карфиолот

Уште малку ќе се прави туршија: Еве како треба да го чувате карфиолот

Карфиолот има одличен вкус, здрав е и се користи во многу јадења, како и за подготовка на вкусна туршија во која уживаме за време на зимата.Ако го готвите карфиолот, за да ја задржи белата боја при готвењето, потребно е да додадете малку лимонов сок или шолја млеко во водата во која се вари.

Карфиолот ќе биде уште повкусен ако на него додадете шунка или кашкавал.

ЗАПАМЕТЕТЕ: Никогаш не оставајте го на сонце бидејќи го губи вкусот!

Повеќе вести на Готви.мк:

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Рецепт за вистински пица деликатес

Тестенини на милион начини: Примавера макарони

Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат

Палачинки за гурмани

Одлична комбинација: Таљатели со сланина, лук и босилек

Печена пица палачинка

Која е тајната за совршени лазањи?