Ако сте се одлучиле да имате вкусно месо на трпеза, вкусот збогатете го со салата од печени пиперки. Ова е ручек за прави гурмани.
Состојки:
- 500 гр печени и излупени пиперки
- 1/2 главица лук
- вински оцет, сол и масло
- малку магдонос
Подготовка:
- Се печат пиперките во плех, отприлика на 220 степени, се лупат и се редат на чинија.
- Се става сок и лукче врз нив.
- Во сад настрана се мешаат оцетот, вода и масло, па се става сосот врз пиперките.
На здравје!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт