Секојдневно готвиме и ни снемува идеи за нешто интересно и невообичаено што ќе има одличен вкус. Овој пат ви нудиме пилешко месо во бешамел сос кое одлично ќе ви користи како главно јадење, но и како предјадење. Потребни ви се само неколку состојки и малку труд.
Состојки:
- 300 гр пилешко
- 200 гр брашно
- 50 гр маргарин
- млеко по потреба
- сол и бибер
Подготовка:
- Пилешкото се чука од двете страни, му се ставаат зачините, па се пржи на тава со масло додека не порумени од двете страни.
- Во тава се растопува маргаринот, се додава брашното и малку млеко по потреба, па сето тоа се крчка за да се приготви бешамел сос.
- Кога ќе биде готов сосот, месото се става на чинија, па бешамелот се сипува врз него.
- Може да декорирате со магдонос и да послужите со чаша вино.Гответе со љубов и уживајте во одличниот вкус на месото!
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство