Варените јајца се вистински деликатес. Особено се вкусен дел од појадокот. Нивната хранлива вредност е одлична, а особено се важни во исхраната доколку се борите со слабокрвност.
Но, понекогаш нивното лупење знае да претставува вистински проблем.
Сепак, постои начин да ги излупите јајцата, а при тоа лушпата да не се изрони на ситни парченца, открива Леа.
Сетете се во водата во која ги варите јајцата да додадете малку сол, а откако ќе се сварат оставете ги да стојат во ладна вода.
На овој начин лупењето ќе биде полесно и побрзо.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Дали некогаш сте виделе долги јајца? Нема да верувате како се прават
ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?
ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови
ВИДЕО: Оваа декорација се прави за минута, а сите ќе ги воодушеви
ВИДЕО: Еве како да направите декоративна роза од домат за минута
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца