Што да се јаде денеска: Батаци со пармезан

Што да се јаде денеска: Батаци со пармезан

 Ова е прилично едноставно јадење со богат вкус, доволно за четири лица. Верувајте, веднаш ќе ги освои вашите симпатии. Може да си ставите прилог по желба. Ова е рецептот:

Состојки:

  •  10-ина пилешки батаци
  • 2 јајца
  • 2 кеси изрендан пармезан
  • 2 тиквици
  • 2-3 моркови
  • 2 лукчиња
  • 2 лажици рузмарин
  • маслиново масло и зачини

Подготовка на батаците:

  1.  Батаците се посолуваат, од сите страни убаво се поминуваат во изматените жолчки, па во пармезанот.  Потоа се ставаат во плех за печење кој претходно е обложен со хартија.
  2. Како прилог овој пат ќе искористиме мешан зеленчук. Убаво обарете го, ставете го рузмаринот и зачини во него.
  3. Добро распоредете го околу батаците на плехот, па печете на 170 степени, додека не поруменат.
  4. На здравје!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Свежа салата со тестенини

ВИДЕО: Брзи готварски трикови за совршени тестенини

Тестенини во песто сос

Хот дог шпагети – одличен рецепт кој и дете може да го направи

Варите шпагети во тенџере? – правите голема грешка

Најбрзо слабеење според хороскопскиот знак

Таљатели со зеленчук

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки