Со релативно малку состојки ќе подготвите највусен и најкремаст домашен намаз од лешници.
Состојки:
- 1 чаша лешници, потпечени
- 1/4 чаша шеќер
- 1 лажица какао во прав
- 1 лажичка сол
- 3 лажици кокосово масло
- 300 гр чоколадо
Подготовка:
- Потпечете ги лешниците: Загрејте ја рерната на 180 степени. Ставете ги лешниците во плех и печете додека дапозлатат околу пет минути. Оладете ги.
- Во миксер измешајте ги лешниците со шеќер, какао во прав и сол додека не добиете своевидна паста. Додајте масло од кокос и миксајте додека смесата не стане глатка.
- Додајте малку разладено чоколадо и миксајте додека не се поврзе. Ставете во тегла и чувајте го на собна температура до две недели. Иако веруваме дека теглата нема да издржи ни неколку дена 🙂
На здравје!
Поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Ќе ви годи летово: Сладолед со омилениот нутела крем
Седумдневна диета со вашата омилена храна
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Како да ослабете според хороскопскиот знак?