Барате едноставен рецепт кој ќе ги воодушеви вашите гости и семејството? Можеби овој крцкав ролат е вистински избор за вас. Проверете!
Состојки:
- Пилешки гради
- 400 гр брашно
- 400 грпрезла
- 4 јајца
- 200 мл масло за пржење
- 1 голем багет
- 10-12 парчиња моцарела
- 65 гр растопен путер
- 3 чешниња лук
- 1 лажица сечкан магдонос
- 1 лажица пармезан
Начин на подготовка:
- Исечете ги пилешките гради на парчиња со дебелина од околу еден сантиметар. Убаво поминете ги во брашно, изматени јајца и презла.
- Парчињата пилешко месо испржете ги во врело масло додека да добијат златно-жолта боја.
- Багетот исечете го на три или четири еднакви делови, со големина на прженото пилешко. Од багетот извадете ја меката средина и внатре ставете ги парчињата пилешко кои сте ги замотале во моцарелата.
- Така подготвениот багет исечете го на парчиња широки околу 2,5 сантиметри.
- Преку лебот намачкајте сос од путер, магдонос, лук и пармезан.
- Замотајте ги парчињата багет во алуминиумска фолија и ставете да се пече во претходно загреана рерна на 180 степени околу 20 до 25 минути.
Добар апетит!
Поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Боранија со тиквичка – посен и многу вкусен ручек
Печени тиквички со пилешко месо и зеленчук
ВИДЕО: 3 брзи видео рецепти за пица