Деликатес на денот: Полнет леб како од врвните пекари

Деликатес на денот: Полнет леб како од врвните пекари

Направете брз деликатес со кој ќе ги надминете врвните готвачи.

Состојки:

  • 1 векна леб
  • 500 гр моцарела
  • 200 гр чедар кашкавал
  • сол и бибер
  • 2 лажици магдонос
  • 3 лажици стопен путер

Начин на подготовка:

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени. Исечете го лебот дијагонално, и пазете да не го засечете на краевите.
  2. Наредете ги состојките на него, па ставете магдонос и путер.
  3. Печете 15-20 минути додека лебот не стане крцкав.

На здравје!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

Домашен леб со маслинки