Од компир никогаш доста: Неодолив спој со пармезан

Од компир никогаш доста: Неодолив спој со пармезан

Варени, печени, пржени…од компири никогаш доста. Овој пат ви нудиме печен компир со пармезан.

Состојки:

  • 4-5 компири 
  • 1 лажица масло 
  • 50 гр пармезан
  • 1 лажица црвен пипер 
  • 1 лажица магдонос 
  • 1/2 лажица лук во прав 
  • зачини

Подготовка:

  1. Загрејте ја рерната на 220 степени, а во меѓувреме измијте ги и излупете компирите, па исечете ги на коцки. 
  2. Ставете ги компирите во огноотпорен сад, па ставете масло и зачини. Ставете црвен пипер, лук, зачини и пармезан. 
  3. Печете 25 минути. 
  4. Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Крем чорба од тиква и компири

Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин

Мусака со печурки

Мусака со карфиол и мисиркино месо

Мусака на ориентален начин

Повеќе рецепти со мелено месо