Вкусен ручек со бело месо на трпеза. Направете го специјалитетот на денот, пилешко со лукче и вино.
Состојки:
- 700 гр пилешко
- 3-4 чешниња лук
- 1 гранка рузмарин
- 150 мл бело вино
- сол, бибер и масло
Начин на подготовка:
- Пилешкото ставете го во сол и бибер, па пржете го во тава со врело масло. Откако ќе добијат боја, свртете ги од другата страна. Ситно исечете го лукот и ставете го во садот.
- Додадете го рузмаринот, па тргнете ја тавата од оган.
- Потоа, вратете го пилешкото на оган и додадете го виното.
- Послужете со чаша бело вино.
ВИДЕО: Брзи готварски трикови за совршени тестенини
Хот дог шпагети – одличен рецепт кој и дете може да го направи
Варите шпагети во тенџере? – правите голема грешка
Најбрзо слабеење според хороскопскиот знак