Вкусен ручек со месо и неодолива арома на вино, на вашата трпеза 🙂
Состојки:
- 600 гр јунешко месо
- 2 лажици масло
- 1 лажица путер
- 150 гр кромид
- 2-3 чешниња лук
- 1 лажица црвен пипер
- 7-8 листови рузмарин
- 1 дл црно вино
- малку сирење
- 1 ловоров лист
- зачини
Подготовка:
- Јунешкото месо се сече на коцки, па се става на тава со масло, кромид и лук. Се додаваат црвениот пипер и зачините.
- Се ставаат и ловоровиот лист и рузмаринот и се додава вода за месото да крчка.
- Пред да биде готово месото, се додава црното вино.
- Кога ќе послужите, изрендајте малку сирење.
- СОВЕТ: Ова јадење одлично оди со тестенини.
Повеќе поврзани рецепти на Готви.мк
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство