Ручек за денеска: Гулаш во црно вино

Ручек за денеска: Гулаш во црно вино

Вкусен ручек со месо и неодолива арома на вино, на вашата трпеза 🙂

Состојки:

  • 600 гр јунешко месо
  • 2 лажици масло
  • 1 лажица путер
  • 150 гр кромид
  • 2-3 чешниња лук
  • 1 лажица црвен пипер
  • 7-8 листови рузмарин
  • 1 дл црно вино
  • малку сирење
  • 1 ловоров лист
  • зачини

Подготовка:

  1. Јунешкото месо се сече на коцки, па се става на тава со масло, кромид и лук. Се додаваат црвениот пипер и зачините.
  2. Се ставаат и ловоровиот лист и рузмаринот и се додава вода за месото да крчка.
  3. Пред да биде готово месото, се додава црното вино.
  4. Кога ќе послужите, изрендајте малку сирење.
  5. СОВЕТ: Ова јадење одлично оди со тестенини.

Повеќе поврзани рецепти на Готви.мк

Гурманска домашна плескавица

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна

Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири

Направете домашен песто сос со тестенини

Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини

Италијанско предјадење за цело семејство

Ориентални шпагети

Медитерански фусили

Јуфки трио формаџо