Рерната не е уред кој го поврзуваме со правењето лимонада, но верувајте, може да користи во овој процес. Еден мал чекор ќе направи вашата лимонада да биде повкусна и поосвежителна од кога било.Ако пред да направите лимонада, лимоните ги загреете во рерна, тогаш ќе излезе киселоста од нив и лимонот ќе ги извади своите природни шеќери.
Па така, пред да исцедиме лимон, вклучете ја рерната на 200 степени и преполовете го лимонот, па ставете ги половинките во плех. Печете ги околу 20 минути. Потоа оладете и исцедете.
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината