Верувале или не, еден литар масло загадува милион литри чиста вода. Затоа е многу важно каде и како го фрламе маслото кога ќе завршиме со пржењето.
Повеќето луѓе искористеното масло го фрлаат во лавабото или во ВЦ школката, но тоа е најголема грешка која можеме да ја направиме некогаш.
Искористеното масло треба да го исцедиме во пластично шише, па цврсто да го затвориме.
Не заборавајте дека истото масло за готвење не треба да се користи неколку пати. Gotvi.mk Ви препорачува да се вклучите во еко акцијата на Суниленс кои го собираат отпадното масло од вашите домови. За 3 литри отпадно масло, од компанијата Ви подаруваат 0.5л масло за јадење Дијамант кое можете да го искористите или донирате.
Повеќе информации како да се вклучите во акцијата прочитајте на овој ЛИНК: https://sunilens.com.mk/otpadni-masla-za-jadenje/sozdavachi-na-otpadni-masla-za-jadenje/domakinstva/
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината