Рецепт на денот: Солен тарт – одлично мезе за со пиво

Рецепт на денот: Солен тарт – одлично мезе за со пиво

Направете солен тарт од кој застанува здивот. Ова мезе одлично оди со пиво.

Состојки:

  • 600 гр компир
  • 250 гр шампињони
  • 2 јајца
  • 100 гр кашкавал
  • 100 мл павлака
  • 2 праз
  • масло
  • зачини

Подготовка:

  1. Компирите се сечат на кругови, па на нив се ставаат зачини и се ставаат во плех за печење.
  2. Празот се сече на ситни кругови и се пржи на тава со масло, па се оддаваат печурките. Откако се кратко ќе се издинста се наросуваат зачини по желба.
  3. Сè се става врз компирите, заедно со изматените јајца, кашкавалот и павлаката.
  4. Се пече околу 30 минути на 180 степени.
  5. Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк

ВИДЕО: Сите полудеа по овој рецепт – од сега ќе правите само вакви компири

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

ВИДЕО рецепт: Брзи крокети од компири

Гнездо од компири со селско месо

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Крем чорба од тиква и компири

Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин

Мусака со печурки

Мусака со карфиол и мисиркино месо

Мусака на ориентален начин

Повеќе рецепти со мелено месо