Постои едноставен кулинарски трик со кој маслото нема да ви загори, а при пржењето на пржени лепчиња, мекици, пирошки, компири, крофни… никогаш нема да добијат темна боја.
Кога ќе го ставите маслото на оган да се загрее, додадете 3-4 зрна грав. Оставете ги во зејтинот додека пржите.
Пржениците ќе добијат убава златеста боја по пржењето. Нормално е на крајот од пржењето зрната грав да имаат темна боја.
Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:
Ви смрдат патиките? Еве кои лекови ги предлагаат читателите
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината