Нашите баби секогаш знаат да направат највкусно јадење, па затоа овој пат Gotvi.mk ви нуди кајгана со неодолив вкус по рецептот на баба.
Состојки:
- 2 јајца
- 1 лук
- 1 пиперка
- сол
- масло
- бибер
Подготовка:
- Се чисти и сечка лукот, заедно со пиперката, па се ставаат на тава со загреано масло. Искршете ги двете јајца и додадете ги во садот, па додадете ги и зачините.
- Печете додека не добие боја кајганата.
- Послужете со некоја вкусна сезонска салата.
- Добар апетит!
ВИДЕО: Топ 5 рецепти со јајца во Дубаи
ВИДЕО: Како да зготвите печени јајца на Шкотски начин
ВИДЕО: Нема повеќе печење или пржење јајца, туку…
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца