Македонски специјалитет: Направете сочна македонска шницла

Македонски специјалитет: Направете сочна македонска шницла

Вкусно месо на трпеза, направете шницла на македонски начин и уживајте во сочниот вкус.

Состојки:

  • 1 кг јунешко месо
  • 1/2 кг кисело млеко
  • 1 кг кромид
  • масло
  • брашно

Подготовка:

  1. Се сечат шницли од месото, се чукаат и се валкаат во брашно. Се пржат во врело масло на тава.
  2. Кромидот се сече ситно и се става во тавата со месо да се пржи.
  3. Се додава и киселото млеко и се остава да динста уште 5 минути.
  4. На здравје!

Повеќе рецепти на Готви.мк

Гурманска домашна плескавица

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна

Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири

Направете домашен песто сос со тестенини

Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини

Италијанско предјадење за цело семејство

Ориентални шпагети

Медитерански фусили

Јуфки трио формаџо