Вкусно месо на трпеза, направете шницла на македонски начин и уживајте во сочниот вкус.
Состојки:
- 1 кг јунешко месо
- 1/2 кг кисело млеко
- 1 кг кромид
- масло
- брашно
Подготовка:
- Се сечат шницли од месото, се чукаат и се валкаат во брашно. Се пржат во врело масло на тава.
- Кромидот се сече ситно и се става во тавата со месо да се пржи.
- Се додава и киселото млеко и се остава да динста уште 5 минути.
- На здравје!
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство