„Кралот” на сè што е месено: Направете бурек со месо

„Кралот” на сè што е месено: Направете бурек со месо

Нема човек кој не обожава бурек без разлика дали се работи за бурек со месо, бурек со спанаќ, сирење, пица бурек… Кралот на се што е месено може да го подготвите на многу едноставен и брз начин.

Состојки:

 За тесто:

  • 500 гр брашно
  • 260 мл млака вода
  • 1 лажица масло
  • малку сол 
  • 1 кромид
  • 500 гр мелено месо
  • 120 мл масло
  • сол и бибер

[/ingredients]

Подготовка на бурекот:

  1. Од состојките за тесто се замесува тесто и се дели на осум топчиња, секое од прилика со тежина од 100 грама. Во сад се става маслото и во него се ставаат топчињата околу 1 час во ладилник.
  2. На тава се пржи кромидот на малку масло и се додава месото со зачините. Се динста додека не добие боја.
  3. Извадете ги топчињата од маслото и ставете ги на малку брашно во крпа. Тегнете ги со рацете и направете кори. Ставете ги во тава и ставете фил. Повторувајте ја постапката додека има кори и фил.
  4. Се пече 30 минути на 200 степени.
  5. Послужете со јогурт.Уживајте во вкусот и гответе со љубов!

Повеќе рецепти на Готви.мк

Вкусни погачици

Мекици

Посна торта

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Ресана торта

Колач со печени јаболка

Детски роденден? Еве брз и вкусен рецепт за мини пици

ВИДЕО: Пица која се прави во филџан за неколку минути

Вистински пица деликатес

Ултра брзи пица мафини

Вегетаријанска пица

Пица а ла Бица

Домашна пица

Домашна пица капричиоза

Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута

Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат

Пица салами